Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha267g442kcal50.6g0g26.7g0g
Sipuli 73g22kcal0.9g3.5g0.1g1.2g
Valkosipuli 2.7g2.9kcal0.2g0.4g0g0.1g
Porkkana 87g28kcal0.5g4.8g0.2g2.2g
Lehtiselleri 50g6.3kcal0.6g0.5g0.1g0.5g
Tomaattimurska 533g157kcal3g28.2g1.1g10.1g
Punaviini 80g56kcal0.2g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2184g1430kcal112g75.2g56.4g28.2g
Valittu annoskoko1092g715kcal56g37.6g28.2g14.1g
Annoskoko puolitettuna546g358kcal28g18.8g14.1g7.1g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.4g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100216