Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha333g553kcal63.3g0g33.3g0g
Sipuli 92g28kcal1.1g4.4g0.2g1.6g
Valkosipuli 3.3g3.6kcal0.3g0.5g0g0.1g
Porkkana 108g35kcal0.7g6g0.2g2.8g
Lehtiselleri 63g7.9kcal0.7g0.7g0.1g0.6g
Tomaattimurska 666g196kcal3.7g35.3g1.3g12.7g
Punaviini 100g71kcal0.3g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2730g1788kcal140.2g94.2g70.2g35.6g
Valittu annoskoko1365g894kcal70.1g47.1g35.1g17.8g
Annoskoko puolitettuna683g447kcal35.1g23.6g17.6g8.9g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100216