Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha533g885kcal101.3g0g53.3g0g
Sipuli 147g44kcal1.8g7g0.3g2.5g
Valkosipuli 5.3g5.8kcal0.4g0.9g0g0.1g
Porkkana 173g57kcal1.1g9.6g0.3g4.4g
Lehtiselleri 100g13kcal1.1g1.1g0.2g1g
Tomaattimurska 1066g313kcal6g56.5g2.1g20.3g
Punaviini 160g113kcal0.5g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4368g2861kcal224.4g150.8g112.4g56.6g
Valittu annoskoko2184g1430kcal112.2g75.4g56.2g28.3g
Annoskoko puolitettuna1092g715kcal56.1g37.7g28.1g14.2g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100216