Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha666g1106kcal126.6g0g66.6g0g
Sipuli 183g55kcal2.3g8.8g0.4g3.1g
Valkosipuli 6.7g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Porkkana 217g71kcal1.3g12g0.4g5.5g
Lehtiselleri 125g16kcal1.4g1.4g0.2g1.2g
Tomaattimurska 1333g392kcal7.5g70.6g2.7g25.3g
Punaviini 200g141kcal0.6g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5460g3576kcal280.4g188.6g140.6g70.4g
Valittu annoskoko2730g1788kcal140.2g94.3g70.3g35.2g
Annoskoko puolitettuna1365g894kcal70.1g47.2g35.2g17.6g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100216