Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800g1328kcal152g0g80g0g
Sipuli 220g67kcal2.8g10.6g0.4g3.7g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Porkkana 260g85kcal1.6g14.5g0.5g6.6g
Lehtiselleri 150g19kcal1.7g1.6g0.3g1.5g
Tomaattimurska 1600g470kcal9g84.8g3.2g30.4g
Punaviini 240g169kcal0.7g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6556g4294kcal336.8g226.6g168.8g84.8g
Valittu annoskoko3278g2147kcal168.4g113.3g84.4g42.4g
Annoskoko puolitettuna1639g1074kcal84.2g56.7g42.2g21.2g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100216