Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha200g332kcal38g0g20g0g
Sipuli 55g17kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Porkkana 65g21kcal0.4g3.6g0.1g1.7g
Lehtiselleri 38g4.8kcal0.4g0.4g0.1g0.4g
Tomaattimurska 400g118kcal2.2g21.2g0.8g7.6g
Punaviini 60g42kcal0.2g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1639g1073kcal84.2g56.4g42.2g21.2g
Valittu annoskoko820g537kcal42.1g28.2g21.1g10.6g
Annoskoko puolitettuna410g268kcal21.1g14.1g10.6g5.3g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.4g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100216