Lihapullat, espanjalaiset (Painonvartijat)

250 g naudan paistijauhelihaa
1 munanvalkuainen
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
1 rkl kuivattua yrttiseosta
1 tlk (500 g) paseerattua säilöttyä tomaattia
1 tlk (n. 200 g) säilöttyjä herkkusieniviipaleita
1 rkl paprikajauhetta

Päälle: hienonnettua tuoretta persiljaa

1. Pane jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon valkuainen.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet.

Lisää jauhelihan joukkoon.

Mausta seos maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla ja yrttimausteilla.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Tee taikinasta kostutetuin käsin pieniä lihapullia.

4. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja lisää lihapullat pannuun pienissä erissä.

Paista niitä ilman rasvaa kieritellen, kunnes ne ovat joka puolelta kauniin ruskeita.

5. Kaada paseeratut tomaatit ja herkkusienet liemineen pannuun.

Mausta paprikajauheella ja kypsennä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen 10-15 minuuttia.

Tarkista maku ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 284 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha500g831kcal95.1g0g50g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g70g26kcal6.3g0g0g0g
Sipuli 260g79kcal3.3g12.5g0.5g4.4g
Valkosipuli tomaattimurska (Eldorado), annos 400g16g5.4kcal0.2g1g0.1g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g1001g250kcal13g42g2g0g
Herkkusieni säilyke 400g68kcal8.4g0.8g1.2g9.6g
Paprikajauhe 12g39kcal1.8g2.2g1.6g4.5g
Persilja 4g1.1kcal0.1g0g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4544g2608kcal256.8g118.6g111g38.6g
Valittu annoskoko2272g1304kcal128.4g59.3g55.5g19.3g
Annoskoko puolitettuna1136g652kcal64.2g29.7g27.8g9.7g
Arvot/100g100g57kcal5.7g2.6g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100221