Kekin oliivi-leseleipä

Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%7.5g19kcal1g0.8g0.4g3.7g
Kuivahiiva, annos 11g2.1g7.4kcal0.9g0.8g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 61g208kcal6.2g42.5g0.7g2.1g
Oivariini, 60 (100g)5.6g31kcal0.1g0.1g3.4g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g5.6g49kcal0g0g5.6g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)3.7g4.4kcal0g0.2g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana288g656kcal16.4g93.2g21.4g11.6g
Valittu annoskoko144g328kcal8.2g46.6g10.7g5.8g
Annoskoko puolitettuna72g164kcal4.1g23.3g5.4g2.9g
Arvot/100g100g228kcal5.7g32.4g7.4g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100531