Kekin oliivi-leseleipä

Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 24g97kcal0g24g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%80g200kcal11.2g8.8g4.5g39.2g
Kuivahiiva, annos 11g22g79kcal9.9g8.8g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 650g2230kcal66.2g455g7.8g22.8g
Oivariini, 60 (100g)60g330kcal0.6g0.6g36g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g60g528kcal0g0g60g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)40g48kcal0.4g1.8g5.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3084g7025kcal176.6g998g229.6g124g
Valittu annoskoko1542g3513kcal88.3g499g114.8g62g
Annoskoko puolitettuna771g1756kcal44.2g249.5g57.4g31g
Arvot/100g100g228kcal5.7g32.4g7.4g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100531