Kekin oliivi-leseleipä

Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 84g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%11g28kcal1.6g1.2g0.6g5.5g
Kuivahiiva, annos 11g3.1g11kcal1.4g1.2g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 91g312kcal9.3g63.7g1.1g3.2g
Oivariini, 60 (100g)8.4g46kcal0.1g0.1g5g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g8.4g74kcal0g0g8.4g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)5.6g6.7kcal0.1g0.2g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana432g984kcal25g139.6g32g17.4g
Valittu annoskoko216g492kcal12.5g69.8g16g8.7g
Annoskoko puolitettuna108g246kcal6.3g34.9g8g4.4g
Arvot/100g100g228kcal5.8g32.3g7.4g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100531