Kekin oliivi-leseleipä

Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 93g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%13g31kcal1.7g1.4g0.7g6.1g
Kuivahiiva, annos 11g3.4g12kcal1.5g1.4g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 101g347kcal10.3g70.8g1.2g3.5g
Oivariini, 60 (100g)9g51kcal0.1g0.1g5.6g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g9g82kcal0g0g9.3g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)6.2g7.4kcal0.1g0.3g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana480g1093kcal27.4g155.4g35.6g19.2g
Valittu annoskoko240g547kcal13.7g77.7g17.8g9.6g
Annoskoko puolitettuna120g273kcal6.9g38.9g8.9g4.8g
Arvot/100g100g228kcal5.7g32.4g7.4g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100531