Kekin oliivi-leseleipä

Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 131g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 5.2g21kcal0g5.2g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%17g44kcal2.4g1.9g1g8.5g
Kuivahiiva, annos 11g4.8g17kcal2.2g1.9g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 142g486kcal14.4g99.1g1.7g5g
Oivariini, 60 (100g)13g72kcal0.1g0.1g7.8g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g13g115kcal0g0g13.1g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)8.7g10kcal0.1g0.4g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana672g1531kcal38.4g217.2g50g27g
Valittu annoskoko336g766kcal19.2g108.6g25g13.5g
Annoskoko puolitettuna168g383kcal9.6g54.3g12.5g6.8g
Arvot/100g100g228kcal5.7g32.3g7.4g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100531