Kekin oliivi-leseleipä

Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 149g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%20g50kcal2.8g2.2g1.1g9.8g
Kuivahiiva, annos 11g5.5g20kcal2.5g2.2g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 162g555kcal16.5g113.3g1.9g5.7g
Oivariini, 60 (100g)15g82kcal0.1g0.1g9g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g15g132kcal0g0g14.9g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)10g12kcal0.1g0.4g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana768g1750kcal44g248.4g57g31g
Valittu annoskoko384g875kcal22g124.2g28.5g15.5g
Annoskoko puolitettuna192g437kcal11g62.1g14.3g7.8g
Arvot/100g100g228kcal5.7g32.3g7.4g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100531