Kekin oliivi-leseleipä

Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 187g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 7.5g30kcal0g7.5g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%25g62kcal3.5g2.7g1.4g12.2g
Kuivahiiva, annos 11g6.8g25kcal3.1g2.7g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 202g694kcal20.6g141.6g2.4g7.1g
Oivariini, 60 (100g)19g103kcal0.2g0.2g11.2g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g19g164kcal0g0g18.7g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)13g15kcal0.1g0.5g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana960g2187kcal55g310.4g71.4g38.6g
Valittu annoskoko480g1094kcal27.5g155.2g35.7g19.3g
Annoskoko puolitettuna240g547kcal13.8g77.6g17.9g9.7g
Arvot/100g100g228kcal5.7g32.3g7.4g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100531