Kekin oliivi-leseleipä

Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 224g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 9g36kcal0g9g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%30g75kcal4.2g3.3g1.7g14.6g
Kuivahiiva, annos 11g8.2g30kcal3.7g3.3g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 243g833kcal24.7g170g2.9g8.5g
Oivariini, 60 (100g)22g123kcal0.2g0.2g13.4g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g22g197kcal0g0g22.4g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)15g18kcal0.1g0.7g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1152g2624kcal65.8g373g85.6g46.2g
Valittu annoskoko576g1312kcal32.9g186.5g42.8g23.1g
Annoskoko puolitettuna288g656kcal16.5g93.3g21.4g11.6g
Arvot/100g100g228kcal5.7g32.4g7.4g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100531