Kekin oliivi-leseleipä

Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 262g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.4g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%35g87kcal4.9g3.8g2g17.1g
Kuivahiiva, annos 11g10g35kcal4.3g3.8g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 283g972kcal28.9g198.3g3.4g9.9g
Oivariini, 60 (100g)26g144kcal0.3g0.3g15.7g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g26g230kcal0g0g26.1g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)17g21kcal0.2g0.8g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1344g3062kcal77.2g434.8g100.2g54g
Valittu annoskoko672g1531kcal38.6g217.4g50.1g27g
Annoskoko puolitettuna336g765kcal19.3g108.7g25.1g13.5g
Arvot/100g100g228kcal5.7g32.4g7.5g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100531