Kekin oliivi-leseleipä

Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 299g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 12g49kcal0g11.9g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%40g100kcal5.6g4.4g2.2g19.5g
Kuivahiiva, annos 11g11g39kcal4.9g4.4g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 324g1111kcal33g226.6g3.9g11.3g
Oivariini, 60 (100g)30g164kcal0.3g0.3g17.9g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g30g263kcal0g0g29.9g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)20g24kcal0.2g0.9g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1536g3499kcal88g497g114.4g61.6g
Valittu annoskoko768g1749kcal44g248.5g57.2g30.8g
Annoskoko puolitettuna384g875kcal22g124.3g28.6g15.4g
Arvot/100g100g228kcal5.7g32.4g7.4g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100531