Kekin oliivi-leseleipä

Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 374g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 15g61kcal0g14.9g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%50g125kcal7g5.5g2.8g24.4g
Kuivahiiva, annos 11g14g49kcal6.2g5.5g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 405g1389kcal41.2g283.3g4.9g14.2g
Oivariini, 60 (100g)37g205kcal0.4g0.4g22.4g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g37g329kcal0g0g37.4g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)25g30kcal0.2g1.1g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1920g4373kcal110g621.4g143g77.2g
Valittu annoskoko960g2187kcal55g310.7g71.5g38.6g
Annoskoko puolitettuna480g1093kcal27.5g155.4g35.8g19.3g
Arvot/100g100g228kcal5.7g32.4g7.4g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100531