Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 668g508kcal12.5g103.5g1.3g6.7g
Sipuli 111g34kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Janssonfileet (rainbow)111g161kcal11.1g14.5g6.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl89g303kcal1.8g2.7g31.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g11g81kcal0.1g0.1g8.9g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g2.7g8.3kcal0.5g1.1g0.2g0.5g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 11g5.1kcal0.3g0.5g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2008g2201kcal55.4g255.4g96.6g18.2g
Valittu annoskoko1004g1100kcal27.7g127.7g48.3g9.1g
Annoskoko puolitettuna502g550kcal13.9g63.9g24.2g4.6g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083