Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 750g571kcal14.1g116.2g1.5g7.5g
Sipuli 125g38kcal1.6g6g0.2g2.1g
Janssonfileet (rainbow)125g181kcal12.5g16.2g7.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl100g340kcal2g3g35g0g
Voi, 1 tl, 5 g13g91kcal0.1g0.1g10g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g3g9kcal0.5g1.2g0.2g0.5g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 13g5.7kcal0.4g0.6g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2256g2473kcal62.4g286.6g108.4g20.2g
Valittu annoskoko1128g1236kcal31.2g143.3g54.2g10.1g
Annoskoko puolitettuna564g618kcal15.6g71.7g27.1g5.1g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083