Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1001g762kcal18.8g155.2g2g10g
Sipuli 167g51kcal2.1g8g0.3g2.8g
Janssonfileet (rainbow)167g242kcal16.7g21.7g9.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl134g454kcal2.7g4g46.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g17g122kcal0.2g0.2g13.4g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g4g12kcal0.7g1.6g0.3g0.7g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 17g7.6kcal0.5g0.8g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3012g3301kcal83.4g383g145g27g
Valittu annoskoko1506g1651kcal41.7g191.5g72.5g13.5g
Annoskoko puolitettuna753g825kcal20.9g95.8g36.3g6.8g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083