Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1168g889kcal22g181.1g2.3g11.7g
Sipuli 195g59kcal2.4g9.3g0.4g3.3g
Janssonfileet (rainbow)195g282kcal19.5g25.3g11.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl156g530kcal3.1g4.7g54.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g20g142kcal0.2g0.2g15.6g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g4.7g15kcal0.8g1.9g0.4g0.8g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 20g8.9kcal0.6g0.9g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3514g3851kcal97.2g446.8g169.2g31.6g
Valittu annoskoko1757g1926kcal48.6g223.4g84.6g15.8g
Annoskoko puolitettuna879g963kcal24.3g111.7g42.3g7.9g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083