Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1335g1016kcal25.1g206.9g2.7g13.4g
Sipuli 223g67kcal2.8g10.7g0.4g3.8g
Janssonfileet (rainbow)223g323kcal22.3g28.9g12.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl178g605kcal3.6g5.3g62.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g22g162kcal0.2g0.2g17.8g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g5.3g17kcal1g2.2g0.4g1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 22g10kcal0.7g1.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4016g4401kcal111.4g510.6g193.2g36.4g
Valittu annoskoko2008g2201kcal55.7g255.3g96.6g18.2g
Annoskoko puolitettuna1004g1100kcal27.9g127.7g48.3g9.1g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083