Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1502g1144kcal28.2g232.8g3g15g
Sipuli 250g76kcal3.1g12g0.5g4.3g
Janssonfileet (rainbow)250g363kcal25g32.5g14.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl200g681kcal4g6g70.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g25g183kcal0.3g0.3g20g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g6g19kcal1.1g2.5g0.5g1.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 25g11kcal0.8g1.2g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4518g4952kcal125g574.6g217.6g40.8g
Valittu annoskoko2259g2476kcal62.5g287.3g108.8g20.4g
Annoskoko puolitettuna1130g1238kcal31.3g143.7g54.4g10.2g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083