Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 167g127kcal3.1g25.9g0.3g1.7g
Sipuli 28g8.4kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Janssonfileet (rainbow)28g40kcal2.8g3.6g1.6g0g
Kuohukerma,valio,2dl22g76kcal0.4g0.7g7.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.8g20kcal0g0g2.2g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.7g2.1kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 2.8g1.3kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana502g550kcal13.6g63.8g24.2g4.6g
Valittu annoskoko251g275kcal6.8g31.9g12.1g2.3g
Annoskoko puolitettuna126g138kcal3.4g16g6.1g1.2g
Arvot/100g100g110kcal2.7g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083