Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 3000g2284kcal56.4g465g6g30g
Sipuli 500g151kcal6.2g24g1g8.5g
Janssonfileet (rainbow)500g725kcal50g65g28.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl400g1360kcal8g12g140g0g
Voi, 1 tl, 5 g50g365kcal0.5g0.5g40g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g12g37kcal2.2g4.9g1g2.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 50g23kcal1.5g2.4g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9024g9890kcal249.6g1147.6g434.6g81.4g
Valittu annoskoko4512g4945kcal124.8g573.8g217.3g40.7g
Annoskoko puolitettuna2256g2473kcal62.4g286.9g108.7g20.4g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083