Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 334g254kcal6.3g51.7g0.7g3.3g
Sipuli 56g17kcal0.7g2.7g0.1g0.9g
Janssonfileet (rainbow)56g81kcal5.6g7.2g3.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl45g151kcal0.9g1.3g15.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g5.6g41kcal0.1g0.1g4.5g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g1.3g4.1kcal0.2g0.5g0.1g0.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 5.6g2.5kcal0.2g0.3g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1004g1100kcal28g127.6g48.6g8.8g
Valittu annoskoko502g550kcal14g63.8g24.3g4.4g
Annoskoko puolitettuna251g275kcal7g31.9g12.2g2.2g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083