Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 501g381kcal9.4g77.6g1g5g
Sipuli 83g25kcal1g4g0.2g1.4g
Janssonfileet (rainbow)83g121kcal8.3g10.8g4.8g0g
Kuohukerma,valio,2dl67g227kcal1.3g2g23.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g8.3g61kcal0.1g0.1g6.7g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g2g6.2kcal0.4g0.8g0.2g0.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 8.3g3.8kcal0.3g0.4g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1506g1651kcal41.6g191.4g72.8g13.6g
Valittu annoskoko753g825kcal20.8g95.7g36.4g6.8g
Annoskoko puolitettuna377g413kcal10.4g47.9g18.2g3.4g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083