Kasvislasagne

Kuori ja pilko sipulit ja silppua chili.

Kuullota niitä yhdessä muutama minuutti öljyssä ja lisää sokeri.

Lisää pannulle pilkotut paprikat sekä kesäkurpitsa ja anna paahtua muutama minuutti.

Lisää tomaattimurska sekä -pyre ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen valkokastikkkeen valmistumisen ajan.

Kuumenna kattilassa 8 dl maitoa ja murenna sulatejuustejuusto maidon sekaan.

Anna juuston sulaa.

Sekoita vehnäjauhot loppuun maitoon ja kaada suuruste ohuena nauhana maito-juustoseoksen sekaan.

Anna kastikkeen kiehahtaa.

Mausta suolalla.

Asettele vuoan pohjalle lasagnelevyjä ja kastikkeita vuorotellen niin, että päälimmäiseksi jää kerros valkokastiketta.

Ripottele pinnalle vielä juustoraaste ja kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa n. 40-45 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 317 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 110g33kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Ruokaöljy keskiarvo 81g716kcal0g0g80.9g0g
Suippopaprika, makea, Pirkka80g20kcal0.7g3.7g0.3g1.5g
Paprika keltainen 160g48kcal1.5g8.2g0.3g3.2g
Kesäkurpitsa zucchini 400g72kcal2.2g10g1.6g2.8g
Tomaattimurska, 1 prk800g214kcal4.8g42.4g1.6g11.2g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g40g30kcal1.8g5.2g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2000g660kcal66g98g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g500g1400kcal95g0g110g0g
Juustoraaste emmental punaleima240g936kcal69.6g0g72g0g
Lasagnelevy Rainbow500g1835kcal70g355g15.5g15g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.5g0.8g2.3g
Chili paprika punainen20g8kcal0.4g1.8g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Sokeri 24g97kcal0g24g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10140g12671kcal645.2g1210.6g567.2g80g
Valittu annoskoko5070g6336kcal322.6g605.3g283.6g40g
Annoskoko puolitettuna2535g3168kcal161.3g302.7g141.8g20g
Arvot/100g100g125kcal6.4g11.9g5.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=102282