Uunilohi
Laitan lohifileen/fileet leivinpaperin päälle uunivuokaan.
Maustan kalan sitruunamehulla, hienolla merisuolalla ja sitruunapippurilla.
Pippurimyllyssä minulla on musta-, puna- ja viherpippuria, siitä muutama kierros lohifileiden päälle, tillisilppua - annan maustua ainakin pari tuntia.
Ennen uuniin laittoa ripottelen lohifileiden päälle vähän korppujauhoa, tai kauranlesettä.
Fileen voi halutessa peittää leivinpaperilla.
Paistan 175 asteisessa uunissa noin 30-45 min, fileen/fileiden koosta riippuen.
Kypsän kalan päälle vielä reilusti tuoretta tillisilppua.
Tarjoan muusin (voisilmällä), tai keitettyjen perunoiden kanssa, halutessa vaikka kanttarellikastiketta.
Lisänä vihreää salaattia.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa
Annele