Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 1200g759kcal36g57.6g42g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta400g1440kcal52g280g8.4g14g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 120g342kcal18.6g0.2g30g0g
Hiiva 60g45kcal7.9g0.7g0.2g4.1g
Voi 200g1451kcal2.4g0.8g162.6g0g
Tattarijauhot, annos 100g500g1770kcal35g380g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4960g11613kcal303.8g1438.6g506.4g36.2g
Valittu annoskoko2480g5806kcal151.9g719.3g253.2g18.1g
Annoskoko puolitettuna1240g2903kcal76g359.7g126.6g9.1g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599