Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 150g95kcal4.5g7.2g5.2g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta50g179kcal6.5g34.9g1g1.7g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 15g43kcal2.3g0g3.7g0g
Hiiva 7.5g5.6kcal1g0.1g0g0.5g
Voi 25g181kcal0.3g0.1g20.3g0g
Tattarijauhot, annos 100g62g221kcal4.4g47.3g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana618g1447kcal38g179.2g62.8g4.4g
Valittu annoskoko309g724kcal19g89.6g31.4g2.2g
Annoskoko puolitettuna155g362kcal9.5g44.8g15.7g1.1g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599