Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 199g126kcal6g9.6g7g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta67g239kcal8.6g46.5g1.4g2.3g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 20g57kcal3.1g0g5g0g
Hiiva 10g7.4kcal1.3g0.1g0g0.7g
Voi 33g241kcal0.4g0.1g27g0g
Tattarijauhot, annos 100g83g294kcal5.8g63.1g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana824g1929kcal50.4g238.8g84.2g6g
Valittu annoskoko412g965kcal25.2g119.4g42.1g3g
Annoskoko puolitettuna206g482kcal12.6g59.7g21.1g1.5g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599