Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 300g190kcal9g14.4g10.5g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta100g360kcal13g70g2.1g3.5g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 30g86kcal4.7g0.1g7.5g0g
Hiiva 15g11kcal2g0.2g0.1g1g
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.7g0g
Tattarijauhot, annos 100g125g443kcal8.7g95g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1240g2903kcal76g359.8g126.8g9g
Valittu annoskoko620g1452kcal38g179.9g63.4g4.5g
Annoskoko puolitettuna310g726kcal19g90g31.7g2.3g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599