Kaalikääryleet

Keitä riisit kypsäksi(lihaliemikuutio vedessä)
kuullota sipuli pannussa (vähän voita)
sekoita jauheliha, kanamunat, mausteet, kerma,
sipuli, riisi löysäksi taikinaksi.

Keitä kaali kevyesti suolatussa vedessä.

Irrota lehdet sitä mukaan kun irtoavat hyvin.

POista kovat kannat.

Laita täytettä lehdelle n.0,5 dl ja kääri rullalle.

Laita kääryleet vuokaan sauma puoli alaspäin ja voitele voilla.

Laita kaalin keitinlientä lisäksi jos kääryleet näyttävät paiston aikana kuivilta.

Paista 175 astetta 40min ja käännä kääryleet.

Paista vielä 20 min ja vielä 20 min foliolla peitetttynä.

Nam, nam. sitten vaan herkuttelemaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Nuusku0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, annos 100g450g108kcal5.4g18.4g0.9g4.9g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 150g207kcal28.1g0g10.5g0g
Lihaliemikuutio Maggi5.5g15kcal0.5g0.4g1.3g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g50g185kcal4.4g38g1.9g2g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Purjosipuli, annos 20g10g1.9kcal0.2g0.2g0g0.2g
Kanamuna, paistettu (pirkka)0.5g1.1kcal0.1g0g0.1g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g10g6.4kcal0.4g0g2.5g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)100g160kcal2.7g2.7g15g0g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Voi 25g181kcal0.3g0.1g20.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1810g1735kcal84.4g120g105g14.4g
Valittu annoskoko905g868kcal42.2g60g52.5g7.2g
Annoskoko puolitettuna453g434kcal21.1g30g26.3g3.6g
Arvot/100g100g96kcal4.7g6.6g5.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106199