Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 49g184kcal5.9g0g18.1g0g
Maissiöljy 28g250kcal0g0g28.3g0g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste7g4.5kcal0.4g0.6g0.1g0.1g
Lanttu 77g22kcal0.8g3.5g0.2g1.4g
Nauris 39g11kcal0.4g1.6g0.1g0.7g
Sipuli 19g5.8kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipuli 8.6g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Maissitärkkelys 14g52kcal0.1g12.4g0.1g0g
Vesi35g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 525g962kcal99.7g0g63g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2303g3000kcal216.4g40.8g220g5.4g
Valittu annoskoko1152g1500kcal108.2g20.4g110g2.7g
Annoskoko puolitettuna576g750kcal54.1g10.2g55g1.4g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750