Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 56g210kcal6.7g0g20.7g0g
Maissiöljy 32g286kcal0g0g32.3g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste8g5.2kcal0.4g0.7g0.1g0.1g
Lanttu 88g25kcal0.9g4g0.3g1.6g
Nauris 44g12kcal0.4g1.8g0.1g0.8g
Sipuli 22g6.7kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Maissitärkkelys 17g59kcal0.1g14.2g0.1g0g
Vesi40g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 600g1099kcal113.9g0g72g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2632g3429kcal247g46.8g251.4g6.2g
Valittu annoskoko1316g1715kcal123.5g23.4g125.7g3.1g
Annoskoko puolitettuna658g857kcal61.8g11.7g62.9g1.6g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750