Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 425g1599kcal51g0g157.4g0g
Maissiöljy 246g2174kcal0g0g245.8g0g
Vesi3038g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste61g40kcal3.3g5.5g0.6g0.9g
Lanttu 668g193kcal6.7g30.7g2g12g
Nauris 334g92kcal3.3g14g1g6.3g
Sipuli 167g51kcal2.1g8g0.3g2.8g
Valkosipuli 74g81kcal5.9g12.1g0.4g1.6g
Maissitärkkelys 126g447kcal0.4g107.9g0.8g0g
Vesi304g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 4557g8354kcal865.8g0g546.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g26056kcal1877g356.4g1910.2g47.2g
Valittu annoskoko10000g13028kcal938.5g178.2g955.1g23.6g
Annoskoko puolitettuna5000g6514kcal469.3g89.1g477.6g11.8g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750