Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 63g237kcal7.6g0g23.3g0g
Maissiöljy 36g322kcal0g0g36.4g0g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste9g5.8kcal0.5g0.8g0.1g0.1g
Lanttu 99g29kcal1g4.6g0.3g1.8g
Nauris 50g14kcal0.5g2.1g0.1g0.9g
Sipuli 25g7.5kcal0.3g1.2g0g0.4g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Maissitärkkelys 19g66kcal0.1g16g0.1g0g
Vesi45g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 675g1237kcal128.2g0g81g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2961g3857kcal278.2g53g282.8g6.8g
Valittu annoskoko1481g1929kcal139.1g26.5g141.4g3.4g
Annoskoko puolitettuna740g964kcal69.6g13.3g70.7g1.7g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750