Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 70g263kcal8.4g0g25.9g0g
Maissiöljy 41g358kcal0g0g40.4g0g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste10g6.5kcal0.5g0.9g0.1g0.1g
Lanttu 110g32kcal1.1g5.1g0.3g2g
Nauris 55g15kcal0.5g2.3g0.2g1g
Sipuli 28g8.3kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Valkosipuli 12g13kcal1g2g0.1g0.3g
Maissitärkkelys 21g74kcal0.1g17.7g0.1g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 750g1374kcal142.4g0g90g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3290g4286kcal308.6g58.6g314.4g7.8g
Valittu annoskoko1645g2143kcal154.3g29.3g157.2g3.9g
Annoskoko puolitettuna823g1072kcal77.2g14.7g78.6g2g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750