Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 84g316kcal10.1g0g31.1g0g
Maissiöljy 49g429kcal0g0g48.5g0g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste12g7.8kcal0.7g1.1g0.1g0.2g
Lanttu 132g38kcal1.3g6.1g0.4g2.4g
Nauris 66g18kcal0.7g2.8g0.2g1.3g
Sipuli 33g10kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Maissitärkkelys 25g88kcal0.1g21.3g0.1g0g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 900g1649kcal170.9g0g107.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3948g5144kcal370.8g70.6g377g9.6g
Valittu annoskoko1974g2572kcal185.4g35.3g188.5g4.8g
Annoskoko puolitettuna987g1286kcal92.7g17.7g94.3g2.4g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750