Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 98g368kcal11.8g0g36.2g0g
Maissiöljy 57g501kcal0g0g56.6g0g
Vesi700g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste14g9kcal0.8g1.3g0.1g0.2g
Lanttu 154g44kcal1.5g7.1g0.5g2.8g
Nauris 77g21kcal0.8g3.2g0.2g1.5g
Sipuli 39g12kcal0.5g1.8g0.1g0.7g
Valkosipuli 17g19kcal1.4g2.8g0.1g0.4g
Maissitärkkelys 29g103kcal0.1g24.8g0.2g0g
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 1049g1924kcal199.4g0g125.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4606g6001kcal432.6g82g439.8g11.2g
Valittu annoskoko2303g3000kcal216.3g41g219.9g5.6g
Annoskoko puolitettuna1152g1500kcal108.2g20.5g110g2.8g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750