Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 112g421kcal13.4g0g41.4g0g
Maissiöljy 65g572kcal0g0g64.7g0g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste16g10kcal0.9g1.4g0.2g0.2g
Lanttu 176g51kcal1.8g8.1g0.5g3.2g
Nauris 88g24kcal0.9g3.7g0.3g1.7g
Sipuli 44g13kcal0.5g2.1g0.1g0.7g
Valkosipuli 20g21kcal1.5g3.2g0.1g0.4g
Maissitärkkelys 33g118kcal0.1g28.4g0.2g0g
Vesi80g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 1199g2199kcal227.9g0g143.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5264g6858kcal494g93.8g502.8g12.4g
Valittu annoskoko2632g3429kcal247g46.9g251.4g6.2g
Annoskoko puolitettuna1316g1715kcal123.5g23.5g125.7g3.1g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750