Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 126g474kcal15.1g0g46.6g0g
Maissiöljy 73g644kcal0g0g72.8g0g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste18g12kcal1g1.6g0.2g0.3g
Lanttu 198g57kcal2g9.1g0.6g3.6g
Nauris 99g27kcal1g4.2g0.3g1.9g
Sipuli 50g15kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Valkosipuli 22g24kcal1.7g3.6g0.1g0.5g
Maissitärkkelys 37g132kcal0.1g31.9g0.2g0g
Vesi90g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 1349g2474kcal256.4g0g161.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5922g7716kcal555.8g105.6g565.6g14.2g
Valittu annoskoko2961g3858kcal277.9g52.8g282.8g7.1g
Annoskoko puolitettuna1481g1929kcal139g26.4g141.4g3.6g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750