Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 168g631kcal20.1g0g62.1g0g
Maissiöljy 97g858kcal0g0g97g0g
Vesi1199g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste24g16kcal1.3g2.2g0.2g0.4g
Lanttu 264g76kcal2.6g12.1g0.8g4.7g
Nauris 132g36kcal1.3g5.5g0.4g2.5g
Sipuli 66g20kcal0.8g3.2g0.1g1.1g
Valkosipuli 29g32kcal2.3g4.8g0.2g0.6g
Maissitärkkelys 50g176kcal0.2g42.6g0.3g0g
Vesi120g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 1799g3298kcal341.8g0g215.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7896g10287kcal740.8g140.8g754g18.6g
Valittu annoskoko3948g5144kcal370.4g70.4g377g9.3g
Annoskoko puolitettuna1974g2572kcal185.2g35.2g188.5g4.7g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750