Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 196g737kcal23.5g0g72.5g0g
Maissiöljy 113g1001kcal0g0g113.2g0g
Vesi1399g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste28g18kcal1.5g2.5g0.3g0.4g
Lanttu 308g89kcal3.1g14.2g0.9g5.5g
Nauris 154g42kcal1.5g6.5g0.5g2.9g
Sipuli 77g23kcal1g3.7g0.2g1.3g
Valkosipuli 34g37kcal2.7g5.6g0.2g0.7g
Maissitärkkelys 58g206kcal0.2g49.7g0.3g0g
Vesi140g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 2099g3848kcal398.8g0g251.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9212g12002kcal864.6g164.4g880g21.6g
Valittu annoskoko4606g6001kcal432.3g82.2g440g10.8g
Annoskoko puolitettuna2303g3000kcal216.2g41.1g220g5.4g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750