Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 21g79kcal2.5g0g7.8g0g
Maissiöljy 12g107kcal0g0g12.1g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste3g1.9kcal0.2g0.3g0g0g
Lanttu 33g10kcal0.3g1.5g0.1g0.6g
Nauris 17g4.5kcal0.2g0.7g0g0.3g
Sipuli 8.2g2.5kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 3.7g4kcal0.3g0.6g0g0.1g
Maissitärkkelys 6.2g22kcal0g5.3g0g0g
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 225g412kcal42.7g0g27g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana987g1286kcal92.6g17.6g94g2.2g
Valittu annoskoko494g643kcal46.3g8.8g47g1.1g
Annoskoko puolitettuna247g322kcal23.2g4.4g23.5g0.6g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750