Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 224g842kcal26.9g0g82.8g0g
Maissiöljy 130g1144kcal0g0g129.4g0g
Vesi1599g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste32g21kcal1.8g2.9g0.3g0.5g
Lanttu 352g102kcal3.5g16.2g1.1g6.3g
Nauris 176g48kcal1.8g7.4g0.5g3.3g
Sipuli 88g27kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Valkosipuli 39g42kcal3.1g6.4g0.2g0.8g
Maissitärkkelys 66g235kcal0.2g56.8g0.4g0g
Vesi160g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 2399g4397kcal455.8g0g287.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10528g13716kcal988.4g187.8g1005.4g24.8g
Valittu annoskoko5264g6858kcal494.2g93.9g502.7g12.4g
Annoskoko puolitettuna2632g3429kcal247.1g47g251.4g6.2g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750