Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 252g947kcal30.2g0g93.2g0g
Maissiöljy 146g1287kcal0g0g145.6g0g
Vesi1799g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste36g23kcal2g3.2g0.4g0.5g
Lanttu 396g114kcal4g18.2g1.2g7.1g
Nauris 198g54kcal2g8.3g0.6g3.8g
Sipuli 99g30kcal1.2g4.7g0.2g1.7g
Valkosipuli 44g48kcal3.5g7.2g0.3g0.9g
Maissitärkkelys 74g265kcal0.3g63.9g0.4g0g
Vesi180g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 2699g4947kcal512.7g0g323.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11844g15430kcal1111.8g211g1131.4g28g
Valittu annoskoko5922g7715kcal555.9g105.5g565.7g14g
Annoskoko puolitettuna2961g3858kcal278g52.8g282.9g7g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750