Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 28g105kcal3.4g0g10.4g0g
Maissiöljy 16g143kcal0g0g16.2g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste4g2.6kcal0.2g0.4g0g0.1g
Lanttu 44g13kcal0.4g2g0.1g0.8g
Nauris 22g6kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Sipuli 11g3.3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 4.9g5.3kcal0.4g0.8g0g0.1g
Maissitärkkelys 8.3g29kcal0g7.1g0g0g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 300g550kcal57g0g36g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1316g1714kcal123.4g23.4g125.6g3.2g
Valittu annoskoko658g857kcal61.7g11.7g62.8g1.6g
Annoskoko puolitettuna329g429kcal30.9g5.9g31.4g0.8g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750